GEO, GSDI, IGS, ISDE, GMES, CEOS WGISS, EUROGI, OGC, GISIG, ECAI, FIG, ISPRS, ICA... hírei

Hírek, történések, felhívások, akciók, dokumentumok...

Oldalak

Címkék

Copernicus (1) Earth observation (1) ENSZ (1) ESA (1) földmegfigyelés (1) FÖMI (1) GEO (2) GGIM (1) MÚI (1) NFM (1) OMSZ (1) UN ECOSOC (1)

2015-01-16

HUNAGI a 3D Etika Karta tagja

HUNAGI 2011-ben írta alá a 3D Etika Kartát egy EUROGI közgyűlésen, miután a Karta képviselője ismertette az elveket. A digitális korunkban a valós és a virtuális világ megjelenítésében mód van a  megtévesztésre, a visszaélésre. Az etikus viselkedés irányelveivel a térinformatikai szakma fejlesztő helyei, piaci résztvevői egyre nagyobb számban nyilvánították ki egyetértésüket a Karta aláírásával. A tagok jegyzéke nyilvános, az a szervezet weboldalán megtekinthető.
2015 január végéig a 298 tag jelölése alapján újjáalakul a szervezet vezető testülete. Tagságából, tagjai közül HUNAGI is jelölhet szakembert a testületbe. A jelöltnek január 30-ig kell pályázatát beadni egy formanyomtatvány kitöltésével, az ilyenkor szükséges információk (motiváció, szándék stb) megadásával. A testület rendszere távüléseinek munkanyelve francia, egyébként az angol is használatos. 
Ahogy H. Halbot a 3D Etikai Bizottság jelenlegi elnöke írja:
"We invite you, if you want, to apply for new member of 3D Ethics Committee.
You will be prompted through this form, specify your motivation to present your candidature. In this context, you have the opportunity to be proactive for the future of the Committee.
The deadline to submit your application is attached to the 30/01/2015 at midnight.
You will find on the website (http://3dok.info/WordPress3/communaute/?lang=fr) a list of all actions that were conducted during the first term of the Ethics Committee (2012-2014) and different reports"

Nincsenek megjegyzések: