GEO, GSDI, IGS, ISDE, GMES, CEOS WGISS, EUROGI, OGC, GISIG, ECAI, FIG, ISPRS, ICA... hírei

Hírek, történések, felhívások, akciók, dokumentumok...

Oldalak

Címkék

Copernicus (1) Earth observation (1) ENSZ (1) ESA (1) földmegfigyelés (1) FÖMI (1) GEO (2) GGIM (1) MÚI (1) NFM (1) OMSZ (1) UN ECOSOC (1)

2014-09-17

Magyarország a GEO szervezetében

A mára  90 ország és az Európai Bizottság taggal és 65 nemzetközi szakmai partner szervezettel rendelkező földmegfigyelési kormányközi világszervezet titkársága Genfben van. Magyarország 2006-ban lett a szervezet 63. tagja. Magyar kapcsolattartója az NFM részéről dr. Erényi István, helyettes kapcsolattartója Prof. dr. Dunkel Zoltán (OMSZ), míg levelezői Iván Gyula (FÖMI), Dr. Both Előd (MÜI)  és dr. Remetey-Fülöpp Gábor (HUNAGI).
Az elmúlt években a GEO plenáris és miniszteri szintű ülésein hazánkat  Dunkel Zoltán professzor, legutóbb idén januárban Dr. Solymár Károly az NFM h. államtitkára képviselte, míg a a GSDI képviseletében és részbeni támogatásával  HUNAGI 1998 óta szereplője a magas szintű nemzetközi találkozóknak. Várhatóan részben a Copernicus programnak, részben az ESA csatlakozási erőfeszítéseknek köszönhetően  hazánk bekapcsolódik a GEO feladatok végrehajtásába, amely nagy jelentőséget biztosít a térinformatikai és földmegfigyelési területek szellemi műhelyei, ipari vállalkozásai számára. Ennek az elősegítésére a MŰI -nek köszönhetően a HUNSPACE klaszter és a HUNAGI már több éve  együttműködik.
Az Ebola járványhelyzet miatt elővigyázatosságból nem Nyugat-Afrikában, hanem a genfi székhelyen megtartott  legutóbbi (2014. novemberi) GEO XI Plenáris ülés jegyzőkönyv-tervezete itt található. Érkezett: 2015. január 27-én).:http://www.earthobservations.org/documents.php?smid=1100 

Nincsenek megjegyzések: