GEO, GSDI, IGS, ISDE, GMES, CEOS WGISS, EUROGI, OGC, GISIG, ECAI, FIG, ISPRS, ICA... hírei

Hírek, történések, felhívások, akciók, dokumentumok...

Oldalak

Címkék

Copernicus (1) Earth observation (1) ENSZ (1) ESA (1) földmegfigyelés (1) FÖMI (1) GEO (2) GGIM (1) MÚI (1) NFM (1) OMSZ (1) UN ECOSOC (1)

2011-03-05

ISPRS memoráblia

A BEV által a HUNAGI közvetítésével az MFTTT számára átadott DVD tartalma. 
Képernyőkép HUNAGI, 2010.
A Magyar Fotogrammetriai Társaság által Prof. Eduard Doležalnak, a Nemzetközi Fotogrammetriai és Távérzékelési Társaság alapítójának, valamint az Osztrák Fotogrammetriai Társaság számára kiállított díszes oklevelek másolatait Winkler Péter javaslatára és a bécsi első Fleming GeoInt konferencia alkalmával, a HUNAGI közbenjárással sikerült megszerezni Dipl.Ing.Heinz König és Dr.-Ing. Michael Franzen BEV osztályvezetők segítségével.
A DVD-t az MFTTT elnökének a NATURE-GIS projekttalálkozón került átadásra, melyről 2010 decemberében a HUNAGI Napló is beszámolt.
A nagyfelbontású magyar vonatkozású oklevelek az alábbi linkekről tölthetőek le. Vigyázat, a fájlok mérete 15-35 MB között van!
H_Urkunde_OEGPF_19320321.tif
H_Urkunde_OEGFP_19320321.jpg
H_Urkunde_Dolezal_19320321.tif
H_Urkunde_Dolezal_19320321.jpg
Amint a fájlnevekből is látható, az oklevelek kitöltésére 79 évvel ezelőtt került sor. Nagyszerű, hogy a BEV munkatársai az emléklapokat ilyen jó minőségben megőrízhették és ez most az Internetnek köszönhetően a honi  szakmai közönség számára is hozzáférhetővé válhat.
A Geodézia és Kartográfia soron következő számában várhatóan címoldalán teszi közzé az Eduard Doležal oklevelet.

Nincsenek megjegyzések: