GEO, GSDI, IGS, ISDE, GMES, CEOS WGISS, EUROGI, OGC, GISIG, ECAI, FIG, ISPRS, ICA... hírei

Hírek, történések, felhívások, akciók, dokumentumok...

Oldalak

Címkék

Copernicus (1) Earth observation (1) ENSZ (1) ESA (1) földmegfigyelés (1) FÖMI (1) GEO (2) GGIM (1) MÚI (1) NFM (1) OMSZ (1) UN ECOSOC (1)

2011-07-04

Megalakult az európai SME4SPACE szervezet - magyar alapító taggal

Partnerszervezetünk az Űripari Klaszter (HUNSPACE)  vezetőjének Prof. Bárczy Pálnak ma reggeli híradását az SME4SPACE szervezet megalakulásáról örömmel osztom meg a HUNAGI közösségével mert az pezsdítően hathat a térinformatika szereplőre is:
"...az SME4SPACE szervezet nonprofit társaságként megalakult 2011 junius 29-án Leuvenben. A társaságot  7 ország (Belgium, Hollandia, Olaszország, Anglia, Görögország, Litvánia, Magyarország) űripari SME szervezete (nálunk a HUNSPACE) alapította meg. (Németország, Csehország, Luxemburg, Románia és Szlovénia tagfelvétele előkészítési stádiumban ill. folyamatban van). A fő cél az európai SME-k és az ESA közötti kapcsolat javítása ill. intenzifikálása. A szervezettel  az ESA támogatási szerződést kötött. Az elnök Hans Bracquene lett, az  öttagú igazgatótanácsba én is bekerültem.  Mivel a többi négy igazgató ESA tag országot képvisel, az én szerepem főleg az ESA tagjelölt országok ügyeinek a képviselete...."

Nincsenek megjegyzések: