GEO, GSDI, IGS, ISDE, GMES, CEOS WGISS, EUROGI, OGC, GISIG, ECAI, FIG, ISPRS, ICA... hírei

Hírek, történések, felhívások, akciók, dokumentumok...

Oldalak

Címkék

Copernicus (1) Earth observation (1) ENSZ (1) ESA (1) földmegfigyelés (1) FÖMI (1) GEO (2) GGIM (1) MÚI (1) NFM (1) OMSZ (1) UN ECOSOC (1)

2013-10-16

HUNAGI képviselet a GISIG idei közgyűlésén.

HUNAGI mintegy 15 éve tagja a GISIG szervezetnek. Az idei közgyűlésük időpontja, melyet egyidejűleg tartanak a szervezet székhelyén Genovában és a belgiumi KU Leuven campusában, nemzeti ünnepünkre, október 23-ára esik. A közgyűlésen a HUNAGI szavazat leadásra ismét Milva Carbonaro, a GISIG munkatársa kapott felhatalmazást. A GISIG elnöke Giorgio Saio arról biztosított, hogy a közgyűlésről és a GISIG tevékenységéről a HUNAGI tagsága informálása céljából minden lényeges információt meg fog kapni.
GISIG az egyik legsikeresebb résztvevője az elmúlt 20 évben az európai pályázatoknak. Példás hálózatot épített ki Európa-szerte, számos hazai műhely bevonásával. 

2013-10-05

Land Surveyors United - Földmérők nemzetközi közösségi fóruma

Link itt
Honlapjukról:

"Geospecial. Global Social Support.

Since 2007, the Land Surveyors United community has been an ever evolving answer to many of the most problematic aspects of the land surveying industry. Through communication and curation of strong personal networks, our industry is becoming more open to change. Through embracing change on a global scale and sharing our experiences, we are teaching each other to be resilient and productive, while adapting to technological hurdles which hold us back. As a global community, anything is now possible for a land surveyor."
Tagszervezetek és egyéni regisztráltak földrajzi megoszlása. Részlet a honlapról.

A Nemzetközi Térinformatikai Társaság (IGS) idei kérdőívére adott válaszok közzététele

Az IGS felmérés értékelésének eredményét Roger Longhon, a GSDI kommunikációs igazgatója adta közre. Az anyagot 2013. november 3-án az IGS közgyűlésén tárgyalják meg Addis Ababában és a válaszok nagymértékben kijelölik a szervezet következő évekbeni tevékenységét, szerepét. Mint ismeretes, az IGS a GSDI világszervezet egyéni tagokat tömörítő leányszervezete, alapítói között hazai szakemberek is vannak.