GEO, GSDI, IGS, ISDE, GMES, CEOS WGISS, EUROGI, OGC, GISIG, ECAI, FIG, ISPRS, ICA... hírei

Hírek, történések, felhívások, akciók, dokumentumok...

Oldalak

Címkék

Copernicus (1) Earth observation (1) ENSZ (1) ESA (1) földmegfigyelés (1) FÖMI (1) GEO (2) GGIM (1) MÚI (1) NFM (1) OMSZ (1) UN ECOSOC (1)

2011-05-01

Nemzetközi Geoinformatikai Társaság a GSDI leányszervezete egyéni tagok számára

Az IGS honlapja itt található: http://geospatialsociety.org/
Milyen előnyökkel jár a tagság? Klikk a címsorra!

IGS munkacsoport indul a földmegfigyelés és a téradat infrastruktúra közötti koordináció stratégiája

A munkacsoport tevékenységébe való bekapcsolódásra hívott fel az alábbi levél, melyet a VM, FÖMI és az IGS alapító tagja kapott.
"Az IGS szervezetben (mely a GSDI www.gsdi.org szervezet egyéni tagokat tömörítő leányszervezete) igen érdekes munkacsoport van éledezőben a téradat infrastruktúra és a földmegfigyelés közötti koordináció stratégiája kimunkálására a katalánokkal és egyiptomiakkal mint első úttörőkkel.
Javaslom, egy VM vagy FÖMI szakértőnek az IGS-be való belépését (az egyéni tagság 50 USD/naptári év), vagy alternatívaként az IGS valamelyik magyar tagján (dr. Lénárt Csabán, vagy rajtam) keresztűl a folyamatba bekapcsolódni. Ezzel elérhető, hogy a törekvéseket megismerhessük, a hazai megközelítést megismertethessük, és a kérdésben konzultációkt folytathassunk. Az IGS argentín elnökével (maga is kataszteri szakember) a GSDI-ból régóta ismerjük egymást, és tavalyi felvetésére emlékezve arra is van mód, hogy - hazai érdeklődés esetén  - a IGS nevezett munkacsoportja aktivitásáról a megfelelő HUNAGI blog rendszeresen beszámoljon."